Прохолодне дихання осені

28.10.2025

У різні пори року смакують різні напої. Влітку ми із задоволенням п’ємо крижаний лимонад, взимку віддаємо перевагу гарячій каві та чаю, навесні хочеться свіжих вітамінних соків, а восени – ароматних фруктових компотів, ягідних морсів, трав’яних відварів.

Те саме стосується й алкоголю, зокрема коктейлів на основі вина. Ми підібрали по декілька варіантів для кожного сезону.

Прохолодне дихання осені

Після літньої спеки хочеться чогось затишного, спокійного та запашного. Ідеально смакуватиме класична Сангрія з червоного вина, підсилена коньяком або бренді. До них додають цукровий сироп, шматочки фруктів, корицю, настоюють у холодильнику й розбавляють газованою водою.

pexels-photo-5356308.jpeg

Також гарний вибір – Негроні Сбальято. Основою класичного Негроні є джин. А ми замінимо його на ігристе Просекко, додамо кампарі й солодкий червоний вермут.

Завершує трійцю винних коктейлів для осінньої погоди яблучний Шпрітцер. Він готується дуже просто: до сухого білого вина додають яблучний сік та дрібку кориці. За бажанням тихе вино можна замінити ігристим, а сік – сидром.

Зігріваємося у зимові морози

Із настанням холодів хочеться чогось міцного або гарячого, здобреного спеціями. Ось мікси, які не розчарують:

  1. Глінтвейн з сухого або напівсолодкого червоного вина, цитрусових, кориці, гвоздики, анісу та меду. Все змішують, нагрівають до 70 градусів і вживають гарячим.
  2. Кір Рояль – зимова версія. Його готують з ігристого вина, до якого додають бузиновий лікер та пюре журавлини. Шари не перемішують, а сам коктейль п’ють прохолодним – за зігрівання відповідає градус лікеру.
  3. Пряний Шпрітцер, основу якого складає сухе червоне вино. В рецепт також входять джин, гранатовий сік та апельсинова цедра. Якщо вийде занадто міцно – розбавте содовою.

Біле вино у зимових міксах майже не використовують. Його час прийде пізніше.

Весняні уподобання

Аромати перших трав та квітів налаштовують на позитивний та романтичний лад. До такого настрою пасують коктейлі на основі ігристих вин.

Наприклад, Апероль Шпріц, до якого входять Просекко, апероль, апельсин і содова. Всі складові можна придбати в МАУДАУ – онлайн-маркеті алкогольних штук і не тільки.

Ще один весняний коктейль – Уго. Для його приготування вам, окрім ігристого, знадобляться бузиновий сироп, лайм, свіжа м’ята й та сама содова. Або проста й невимушена Мімоза – мікс шампанського або Просекко Брют і свіжовичавленого апельсинового соку в рівних частках.

Коктейлі для спекотного літа

Ось і прийшла пора для напоїв на основі білого вина. Легко п’ється та приємно охолоджує Шпритцер з сухого білого й содової. Приємний ніжний смак дарує біла Сангрія, для якої вино настоюють на світлих фруктах – персику, дині, яблуках, грушах, лимонах.

Швидкий коктейль Белліні гарантує свіжість у найспекотніший день. Інгредієнти для напою – Просекко та ніжне персикове пюре без цукру.

А змішавши сухе червоне вино з такою ж кількістю кока-коли, ви отримаєте пристрасний іспанський коктейль Калімочо.

Коментарі: 0
Зареєструйтесь або авторизуйтесь, щоб залишити коментар.
Повернутися до початку